21 Feb Even voorstellen...

Even voorstellen...

Categorie: Werken bij A.S. Watson

Hi Renaldo, leuk om je te spreken! Wil je je kort voorstellen?

Ja! Ik ben Renaldo en ik ben Teamleider bij A.S. Watson op de afdeling Volume.

In 2009 ben ik begonnen als uitzendkracht, wat, als ik eerlijk ben, leuker was dan verwacht! Het was voor mij de eerste keer om in zo’n grote organisatie te werken en dan komt er best veel op je af.
Maar na 6 maanden voelde ik mij onderdeel van de organisatie en kreeg toen vanuit A.S. Watson ook een vast contract aangeboden.

Je bent nu Teamleider. Hoe ben je op deze plek terecht gekomen?

Ik heb gesprekken gevoerd met mijn Teamleider over mijn ambities. Ik wilde graag doorgroeien en zo heb ik de stap gezet naar Medewerker B. Daarna heb ik de stap naar Goederenontvangst gezet en vanuit daar ben ik doorgegroeid naar de functie Meewerkend Teamleider DPS. Sinds een aantal jaar ben ik nu Teamleider.

Klinkt als een mooi groeipad!

Dat is het ook, maar het is me niet komen aanwaaien! Ik heb doorgezet, hard gewerkt en de kansen die ik kreeg gegrepen en heb het momenteel erg naar mijn zin in mijn rol als Teamleider.

Vanuit jouw functie ben je ook betrokken bij veiligheid, klopt dat?

Ja, sinds een paar maanden zit ik inderdaad in de Werkgroep Veilig Gedrag. Hier hebben we ons in de afgelopen periode veel gericht op het veiliger maken van de omgeving door materiële zaken aan te pakken. We hebben bijvoorbeeld onze stanleymessen vervangen voor een veiligere versie om zo het aantal snij-ongevallen te verminderen. En hier zien we ook een daadwerkelijke daling!
Maar het is natuurlijk meer dan dat..

Hoe bedoel je?

Als Teamleider vind ik dat ik zelf het goede voorbeeld moet geven. Dat betekent dat ik anderen ook aanspreek op hun gedrag, wanneer dit niet in lijn is met de veiligheidsregels. Want je ziet toch dat mensen het lastig vinden om de regels precies te volgen. Uiteindelijk is het ook een stukje bewustwording. We hebben de veiligheidsregels niet gemaakt om onze medewerkers te pesten, maar voor hun eigen veiligheid.

En die bewustwording creëren, kan dat in zo’n grote organisatie?

Met de veiligheidsgroep hebben we het veel over deze vraag. We denken dat als elke afdeling zich hiervoor inzet, dit binnen de hele organisatie zou moeten kunnen werken.
Je kunt hierbij denken aan ongevallen analyses. Met elkaar bespreken welke ongevallen er zijn voorgevallen en of deze voorkomen hadden kunnen worden door ons aan de veiligheidsregels te houden. Ik denk dat je daarmee de eerste stappen naar bewustwording zet en daarmee ons Distributiecentrum nóg veiliger.

We zullen jou dus niet snel buiten de gebaande paden zien?

Nee, ik ben me heel bewust van onze veiligheidsregels en de paden. Dus je zult mij niet snel betrappen op een onveilige situatie!

Functiegroepen