11 Jan Anna Socha over de goede sfeer

Anna Socha over de goede sfeer

Categorie: Werken bij A.S. Watson

Anna Socha (Logistiek Medewerker DPS en Repack)
“De collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam”

“Voor mij is dit jaar alles nieuw: de taal, een ander land en het werk. Ik ben voor de liefde naar Nederland gekomen in februari van dit jaar. Zelf kom ik oorspronkelijk uit Polen. Mijn verloofde en ik hebben elkaar in Duitsland ontmoet. In Polen heb ik drie jaar gewerkt op een kinderdagverblijf na het afronden van mijn opleiding Pedagogiek.

Vriendelijk en behulpzaam
Toen ik in Nederland kwam, had ik binnen een paar weken een baan. Via internet ben ik de vacature bij A.S. Watson tegen gekomen. Het uitzendbureau heeft een sollicitatiegesprek voor mij gepland en ik ben op 8 mei gestart. Op de eerste dag was ik heel zenuwachtig. Ik had geen idee wat mij te wachten zou staan, maar de collega’s waren allemaal heel vriendelijk en behulpzaam. Zij hebben mij op mijn gemak gesteld en mijn dienst vloog voorbij. Na een paar dagen had ik mijn draai al wel gevonden. De sfeer binnen het bedrijf is heel goed en positief: mensen zijn open en belangstellend. Daarnaast spreekt iedereen ook Engels. Dat heeft de overgang voor mij een stuk makkelijker gemaakt. Ik ben druk bezig met het leren van de Nederlandse taal. Met mijn verloofde spreek ik zoveel mogelijk Nederlands en ik kijk naar Nederlandse televisieprogramma’s. Daarnaast volg ik iedere zaterdag tweeënhalf uur Nederlandse les.

Afwisseling
Ik draai verschillende diensten: de ochtend-, de late- en de nachtdienst. Ik vind de ochtenddienst zelf het prettigst, omdat ik daarna tijd voor mezelf overhoud en niet zo moe ben. Met het werk zelf ben ik heel blij, omdat er altijd genoeg te doen is en de taken afwisselend zijn. Bovendien werk ik graag met en voor andere mensen en dat vind ik hier terug. Zodra ik nog beter de taal beheers en het bedrijf beter ken, zou ik graag door willen groeien naar een andere functie.”

Functiegroepen