10 Nov Supply Chain directeur in Vakblad Logistiek

Supply Chain directeur in Vakblad Logistiek

Categorie: Artikelen

 “Misschien moet je wel een beetje gek zijn om hier te werken.” In bijna twintig jaar tijd heeft Yvette Heijwegen wel ongeveer alle hoeken van de supply chain gezien, vanaf productie tot en met winkelbelevering. Maar nergens vond ze meer dynamiek groter dan bij deze retailorganisatie. En dat is precies wat ze wil.


In welk opzicht is dit bedrijf anders?
“Ik wilde weer graag naar een retailer, maar niet naar ieder bedrijf. Ik zeg wel eens: je moet een beetje gek zijn om in supply chain te willen werken, maar zeker bij een retailbedrijf zoals dit. We doen hier rare dingen met een enorme variatie aan acties in de winkel. Soms gaat het om honderden pallets toiletpapier waar we een oplossing voor moeten vinden. Maar ook verder in de keten gebeurt van alles. Naast leveranciers uit het Azië werken we zeer intensief samen met A-merk fabrikanten, zoals Unilever. Dat maakt het complex. Foodretailers worden vaak gezien als vooroplopers, maar ik denk dat we hier een paar stappen verder zijn in een aantal opzichten. Kruidvat staat bekend als drogisterijketen met lage prijzen, dus wat valt daar voor interessants te beleven in de supply chain? Maar er zit echt een grote en professionele organisatie achter om dit mogelijk te maken. Mensen vergissen zich daar in. We investeren juist heel veel in de logistiek om efficiënt te kunnen zijn. Onze complexiteit is veel hoger.”

“We groeien hard dus we constant op zoek naar meer mensen. Op alle niveaus. Inmiddels zijn we er al wel in geslaagd om meer jong talent aan te trekken. We hebben nu een bescheiden traineeprogramma opgestart voor supply chain functies, dat gaan we uitbreiden. In de nieuwe vestiging in Ede, maar ook zeker in Heteren vanwege groei, moeten er teammanagers en magazijnmedewerkers bij komen. Soms gaan we in zee met mensen die aan het begin van hun carrière staan en vervolgens kunnen doorgroeien, maar we zijn ook altijd op zoek naar ervaren magazijnmedewerkers. Als mensen hier komen, dan zien ze vaak wel wat de mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. “

Voor meer informatie ga naar www.werkenbijaswatson.nl of koop het vakblad Logistiek. 
 

Functiegroepen