Logistiek centrum in Heteren

Ruim negen voetbalvelden, ofwel 78.000m2. Dat is de afmeting van ons logistiek centrum in Heteren. Drie grote gebouwen, van waaruit we alle Kruidvat- en Trekpleisterwinkels in Nederland, België en Frankrijk snel en op tijd bevoorraden. Hier komen dan ook alle logistieke stromen samen en bruist het dag en nacht van bedrijvigheid.

Iedere week ontvangen we duizenden artikelen van onze leveranciers. Van standaard drogisterijproducten tot wekelijks wisselende actie-artikelen, zoals speelgoed, huishoudelijke artikelen en accessoires. Artikelen met soms vreemde verpakkingsvormen, die toch op een logische manier moeten worden opgeslagen. Orders moeten immers efficiënt worden gepickt, zodat onze vrachtwagens zo snel mogelijk weer op weg kunnen om bestellingen te bezorgen.

Deels doen we dit handmatig met behulp van voice-picking en deels met state-of-the-art machines. Denk aan een 18.000m2-tellend opslagsysteem dat automatisch pallets controleert, meet, weegt en wegzet op de juiste plek. Aan hoge capaciteit sorteermachines die dozen van verschillend formaat uitsorteren en op pallets plaatsen. Of aan ons eigen BREEAM gecertificeerde recyclingcentrum. Een apart, volledig CO2-neutraal gebouw met o.a. zonnepanelen en verticale tuinen aan de buitenkant en enorme hydraulische persen binnenin. Hiermee maken we al het afval dat retour komt uit de winkels klaar voor een tweede leven.

Alle verschillende processen en systemen moeten op elkaar aangesloten zijn, want als er ergens een kink in de kabel zit, staat het hele proces stil. We werken dan ook in ploegendiensten van 06:00 tot 14:00 uur, 14:00 tot 22:00 uur en 22:00 tot 06:00 uur. Ieder uur van de dag, 6 dagen per week maken we het onmogelijke mogelijk. En alle afdelingen werken samen, van de technische dienst tot de expeditie en van development tot replenishment.

Vacatures Heteren bekijken

Maak kennis met onze wereld

Neem gerust contact met ons op