05 Jun Een jaarlijkse besparing van 1 miljoen plastic zakjes!

Een jaarlijkse besparing van 1 miljoen plastic zakjes!

Categorie: Artikelen

Katja vertelt: "Als vakkenvuller voor de Kruidvat in Montfoort verbaasde ik mij over de manier hoe de vracht werd verpakt (met héél veel plastic). Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en een berichtje op LinkedIn geplaatst, waarna ik al snel gehoord werd door Marcel (Manager Warehouse Operatie)". 

Marcel vertelt dat hij het heel leuk vond dat ze de moeite nam om een bericht te schrijven. "Zij dacht dat het beter kon, dat prikkelde me", zegt hij. "Ik heb wel uitgelegd dat we niet helemaal zonder verpakkingsmateriaal kunnen. Maar haar idee was voor ons een eyeopener. We recyclen de plastic zakjes al, maar dit is een nog betere oplossing. We hoeven minder te gebruiken waardoor we ook minder hoeven te recyclen."

In het proces van inpakken is altijd gekeken naar de meeste efficiënte manier voor de winkels, niet perse naar de manier met het minste plastic. 
Met deze proces aanpassing worden de make-up artikelen worden niet meer per merk en per product verpakt, maar komt alle make-up van een merk bij elkaar in een zak. En dat scheelt dus één miljoen plastic zakjes per jaar.

Marcel sluit af: "We zijn er continu mee bezig. We recyclen verpakkingsmateriaal, verminderen CO2-uitstoot bij het transport en proberen afspraken te maken met leveranciers.
Goede ideeën zijn van harte welkom!"

Lees het volledige via deze link of bekijk hier het item van Omroep Gelderland

 

Functiegroepen